Keurmeester Rene

Keurmeester Rene

Dankzij onze collega René kunnen veel van onze klanten veilig werken want met zijn scherpe oog keurt hij diverse materialen.

Met de juiste begeleiding op pad

Al sinds 2019 werkt René als Keurmeester bij Isero. “Eigenlijk heb ik nooit gedacht dat ik Keurmeester zou worden. Ik wist eigenlijk nooit wat ik wilde worden. Op mijn 14e ging ik op vrijdagnacht bij de bakker om de hoek aan het werk om wat bij te verdienen. In het begin stond ik bakplaten schoon te maken en te smeren maar na een tijdje mocht ik helpen bij het maken van brood en gebak. Ik maakte toen een wissel naar de bakkersschool en heb uiteindelijk 20 jaar in de bakkerij gewerkt. Ik ben uiteindelijk iets anders gaan doen omdat je altijd maar aan het werk bent als iedereen in bed ligt. Ik heb nog wel een iets uit de hand gelopen hobbybakkerij in de bijkeuken.”

“Nu werk ik dus al weer een paar jaar met veel plezier als Keurmeester. Na mijn start werd ik door Isero goed begeleid. Ik heb alle benodigde certificaten mogen halen en daarbij ook VCA. De eerste maand in deze functie werd ik op pad gestuurd samen met een ervaren collega. Dit heb ik als prettig ervaren want dit vak leer je toch wel het beste in de praktijk.”

Ladders, trappen, rolsteigers, van alles om te keuren

“Mijn werkdag begint eigenlijk al een avond ervoor. Op mijn iPad staan de werkbonnen met het adres waar je de volgende dag heen gaat. Ik heb de routeplanner gekoppeld aan de werkbon zodat ik even kan uitrekenen hoe laat ik moet vertrekken om op tijd bij de klant te zijn. Je start altijd vanuit huis. De bedrijfsbus neem je dus gewoon mee naar huis.

Aangekomen bij je klant ga je op zoek naar de contactpersoon die op je werkbon staat. Op de werkbon staat alle informatie die met de klant is besproken, maar ik neem dat altijd nog even door. De werkzaamheden zijn namelijk niet overal hetzelfde. Vervolgens haal je de keuringsapparatuur uit je bus en ga je voor jezelf even een logisch plan maken zodat je alle arbeidsmiddelen kan keuren. Wij keuren ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging en elektrische arbeidsmiddelen. Verder hebben wij nog een adviserende rol om ervoor te zorgen dat de klant altijd veilig kan werken. Aan het einde van de keuring bespreek je met de klant wat er is goed en afgekeurd.Het kan zijn dat je alleen naar een klant gaat, maar soms sta je ook met een aantal andere collega's bij een grote klant.”

Werken met plezier

“Het is voor mij vooral de vrijheid die je hebt in deze functie die het leuk maakt. Isero doet meer is de slogan, en dat merken we als personeel ook. Er zijn goede arbeidsvoorwaarden en als ik terugdenk aan de lockdown periodes dan zijn we als personeel meerdere malen met een extraatje verrast.”

Mijn advies aan nieuwe collega’s

“Het is een leuke afwisselende baan. Het is ook belangrijk dat je er niet tegen opziet om wat kilometers te rijden. Isero heeft inmiddels door bijna heel Nederland vestigingen en dus ook klanten zitten. Schroom niet als je denkt dat je dit nog nooit hebt gedaan. De meeste Keurmeesters zijn niet als Keurmeester begonnen. Je collega's zorgen er wel voor dat je met de juiste kennis op pad gaat. Neem je 2 rechterhanden en een dosis gezonde humor mee en het gaat helemaal goed komen.”

Over Isero B.V.

Isero is dé leukste ijzerwarengroothandel én dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Wij zijn gespecialiseerd in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren en bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s. Wij onderscheiden ons door onze uitgebreide kennis en ervaring, ons vakmanschap en de professionele wijze waarop wij onze klanten adviseren. Daarbij streven we naar een fijne werkomgeving, waar we samenwerken met passie en plezier. Met meer dan 70 vestigingen zijn wij marktleider van Nederland. En nog altijd groeiende!

Meer over Isero
Contact

Dirk Verheulweg 3
2742 JR Waddinxveen

werken@isero.nl
085-0666888

Naar contact