Teamlead Applicatiebeheer Rikkert

Teamlead Applicatiebeheer Rikkert

Rikkert: “Als Teamlead Applicatiebeheer ben ik de vraagbaak voor mijn collega’s”

Rikkert van Holsteijn (39) ontwikkelde zich in enkele jaren tijd van telefonisch verkoper tot Teamlead Applicatiebeheer op de ICT-afdeling van Isero B.V. in Waddenxveen. “Als Teamlead Applicatiebeheer ontferm ik me met mijn team over de (door)ontwikkeling, het beheer en onderhoud van ons ERP-systeem.”

“Ik hoorde voor het eerst van Isero via een goede bekende van mij. Ik werkte toen nog in de kassen en wilde graag meer. Isero leek me een mooi bedrijf dus ik waagde de stap en ging op gesprek. Ik werd aangenomen als telefonisch verkoper.”

Nieuw ERP-pakket testen
“Een aantal jaar geleden ging het bedrijf over op een nieuw ERP-pakket, Microsoft Dynamics AX. Ik ben toen gevraagd om daarover mee te denken en de oplossing te testen. Dat beviel erg goed. In die tijd leerde ik ontzettend veel over de mogelijkheden. Collega’s helpen en trainen, dagelijkse rapportages maken, automatisch fouten corrigeren: ik ben het gewoon gaan doen en heb me Microsoft Dynamics AX helemaal eigen gemaakt.”

“Isero is een bedrijf waar er goed voor je gezorgd wordt”

Vraagbaak
“Toen we het ERP-pakket definitief in gebruik namen, gold ik nog lang als vraagbaak voor collega’s. Dat deed ik eerst naast mijn functie als telefonisch verkoper, maar al snel werd gevraagd of ik verder wilde als applicatiebeheerder. Die kans heb ik gegrepen. Ik heb onder meer een SQL-training gevolgd. Nu houd ik mij zelfs als teamlead dagelijks bezig met de (door)ontwikkeling, het beheer en onderhoud van de applicatie.”

Relaxte sfeer
“Ik werk samen met nog vijf andere collega’s, waaronder een developer en een applicatiebeheerder. Er hangt een relaxte sfeer in ons team en tegelijk werken we keihard door. We zijn heel gefocust en schakelen veel met elkaar.”

“Nu je er toch bent…”
“Vragen beantwoorden over het ERP-systeem is nog altijd een belangrijk onderdeel van mijn functie. Ik vind het belangrijk dat iedereen het ERP-systeem goed kent. Daarom bezoek ik regelmatig een andere vestiging. Dan zeggen collega’s vaak tegen mij: ‘Nu je er tóch bent…’. Het mooiste vind ik om anderen echt verder te helpen. Zo kwam ik er onlangs achter dat mijn collega’s de verkoopbonnen handmatig telden en bijhielden in Excel. Dit heb ik toen voor de vestigingsleiders geautomatiseerd: een stuk efficiënter.”

Opleiding teamleider
“Isero is een bedrijf waar er goed voor je gezorgd wordt. Je krijgt er ontzettend mooie kansen. Daar ben ik een uitstekend voorbeeld van. Vorig jaar heb ik  de opleiding tot leidinggevende via het ROC afgerond. Deze opleiding werd (en wordt) aangeboden door Isero. Een mooie nieuwe uitdaging waar ik met veel plezier aan terugdenk.”

Over Isero B.V.

Isero B.V. is dé ijzerwarengroothandel in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren, bevestigingsmiddelen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Onze klanten kunnen rekenen op optimale service en kwaliteit. Interesse in de klant en specialistische kennis vormen hierbij ons uitgangspunt.

Met meer dan 60 vestigingen, 800 collega’s en ruim 50.000 voorraadartikelen is Isero de grootste ijzerwarengroothandel in Nederland. En we blijven doorgroeien. De succesfactor? Onze mensen!

Meer over Isero
Contact

Dirk Verheulweg 3
2742 JR Waddinxveen

werken@isero.nl
085-0666888