Supply Chain Manager Mathijs

Supply Chain Manager Mathijs

Mathijs Brak werkt sinds 2018 als Supply Chain Manager in het distributiecentrum van Isero in Woerden. Daar is hij verantwoordelijk voor optimalisatie van alle supply- en voorraadprocessen, vanaf leverancier tot aan de klant. “Uiteindelijk draait het om maximale bijdrage aan klanttevredenheid, tegen minimale kosten in de keten.”

“Ik startte mijn loopbaan bij Isero in 2011 als stagiair. Ik studeerde Bedrijfskunde en kon hier mijn afstudeerstage doen. Die kans greep ik graag, want Isero (toen nog Gerritse IJzerwaren) had een enorme groeiambitie en is een gevestigde naam in de regio waar ik vandaan kom. Het beviel erg goed en na mijn stage kreeg ik een vaste aanstelling aangeboden: ik mocht aan de slag als voorraadbeheerder.”

Ontwikkeling
“Omdat ik nog nooit in een andere organisatie had gewerkt, besloot ik na 5 jaar bij een ander bedrijf aan de slag te gaan. Dat leek me goed voor mijn ontwikkeling. Dat was ook zeker zo, maar toch ben ik na een jaar weer teruggekeerd bij Isero. Hier kreeg ik de kansen en doorgroeimogelijkheden die ik zocht.”

Veel verantwoordelijkheid
“Eenmaal terug bij Isero heb ik direct mijn ontwikkelplannen kunnen bespreken. Ik startte aanvankelijk in de functie van Supply Chain Analist, maar al snel stroomde ik door naar Supply Chain Manager. Een mooie functie met veel verantwoordelijkheid en uitdaging.”

“Bij Isero krijg je de kans om door te groeien”

Meten en analyseren
“Ik zorg ervoor dat alle supply-processen zo optimaal mogelijk verlopen. Zowel intern als extern: van leverancier tot aan de klant of onze vestigingen. En een gestroomlijnde supply chain begint bij inzicht. Hoe presteren we op dit moment? Op welke punten kan het beter? Daarom heb ik dashboards opgezet waarin ik enkele KPI’s meet en analyseer.

Uitlevergraden verbeteren
“Een voorbeeld daarvan is een dashboard waarin we nog nauwkeuriger onze uitlevergraden meten. Wat vinden we van de resultaten? En hoe kunnen we deze nog verder verbeteren? Maar ook: hoe presteren onze leveranciers? Ik onderzoek dit, zet de feiten op een rij en breng de mogelijkheden tot optimalisatie in kaart. Alles met als doel om de supply chain doorlopend te verbeteren.”

Collega coachen
“Op de afdeling inkoop werken we samen met ongeveer 16 collega’s. Binnen mijn functie coach ik één van onze voorraadbeheerders in ons team. Erg leuk en leerzaam. Het mooiste van werken bij Isero vind ik dat het een organisatie is die super snel groeit. Er komen continu vestigingen bij en binnenkort verhuizen we naar een nieuw distributiecentrum. Het bedrijf is altijd in beweging  en dat biedt veel dynamiek. Zo ben ik nu samen met collega’s volop bezig met de logistieke indeling van het nieuwe distributiecentrum. Een mooie kans om de supply chain nog verder te optimaliseren.”

Over Isero B.V.

Isero is dé ijzerwarengroothandel én dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Wij zijn gespecialiseerd in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren en bevestigingsmiddelen, werkkleding en PBM’s. Wij onderscheiden ons door onze uitgebreide kennis en ervaring, ons vakmanschap en de professionele wijze waarop wij onze klanten adviseren. Daarbij streven we naar een fijne werkomgeving, waar we samenwerken met passie en plezier. Met meer dan 65 vestigingen zijn wij marktleider van Nederland. En nog altijd groeiende!

Meer over Isero
Contact

Dirk Verheulweg 3
2742 JR Waddinxveen

werken@isero.nl
085-0666888

Naar contact